De makelaardij gaat sluiten per 31-12-2023 | Lees meer

TAXATIERAPPORT

Heb je een huis gekocht? Of wil je een hypotheek gaan aanvragen? Dan is het nodig om een taxatierapport te laten opstellen. In een taxatierapport wordt de actuele marktwaarde van de woning berekend. Hierdoor kan de hypotheekverstrekker een reële inschatting maken voor het sluiten van een hypotheek en of een verbouwing financieren.

Dijkshoorn Makelaardij staat voor je klaar bij het aanleveren van een gevalideerd taxatierapport. Ik ben een erkende taxateur en voldoe aan de eisen van het validatie-instituut NWWI en het NRVT. Hierdoor kan ik je verzekeren van een betrouwbaar en valide rapport dat volgens de gestelde normen is opgebouwd.

Contact Opnemen

Taxatierapport kosten

Het laten taxeren van je woning is niet geheel kosteloos. Vaak wordt een waardebepaling om een woning te verkopen wel gratis uitgevoerd door de aankomend verkopend makelaar. Het grote verschil tussen beide diensten is dat het taxeren leidt tot een erkend gevalideerd taxatierapport waar een andere instelling de waarde kan gebruiken. Een waardebepaling is niet te gebruiken door een bank. Bij de meeste hypotheekverstrekkers moet je verplicht in het bezit zijn van een actueel gevalideerd taxatierapport wat niet ouder is dan 6 maanden. Daarnaast bestaat het opstellen van zo’n rapport uit verschillende specialistische handelingen.

Iedere taxatie is maatwerk en resulteert in verschillende prijzen voor het taxeren van een huis. Bij een appartmentencomplex moeten alle gegevens van de Vereniging voor eigenaren worden onderzocht. Hierbij kun je denken aan de jaarverslagen, de meerjaren onderhoudsplannen en de splitsingsaktes. Bij een verbouwing komen er ook extra werkzaamheden kijken.

Voor meer informatie over de tarieven en opbouw voor het opstellen van een taxatierapport kun je uiteraard contact met me opnemen. Ik leg je graag op een duidelijke manier uit hoe het taxatieproces verloopt.

Gevalideerd taxatierapport

Het NWWI taxatierapport dat ik voor je kan uitwerken wordt gevalideerd door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Dijkshoorn Makelaardij is uiteraard aangesloten bij het NWWI en verzorgt al jaren taxaties in de omgeving van Bleiswijk.

Een NWWI taxatie loopt geheel volgens de richtlijnen. Hierbij maken we gebruik van een uniforme checklist die landelijk vastgesteld is. Na het doorlopen van de diverse stappen wordt het taxatierapport verstuurd naar het validatie-instituut. Dan wordt het rapport uitsluitend door validatie-medewerkers gecontroleerd.

Binnen enkele dagen ontvang je het gevalideerde taxatierapport en kun je deze aanleveren bij je financiële adviseur.

Kies voor Dijkshoorn Makelaar

Als ervaren makelaar weet ik als geen ander hoe we het taxeren zo eenvoudig mogelijk kunnen laten verlopen. Naast het uitvoeren van de taak licht ik je regelmatig toe wat de vervolgstappen zijn. Zo ben je betrokken bij het proces en hoef je enkel te wachten op het aanleveren van de validatie. Heb je vragen over het taxatierapport? Stel deze dan gerust. Ik sta graag voor je klaar.

Contact Opnemen